24 November

Idag fick vi klart från Stadium Team Sales i Bromma, att de kan erbjuda oss att köpa fotbollar, hopprep och bollpumpar till rabatterat pris.
Vi kommer att kunna ta med oss 75 kg fotbollar och hopprep till barn i Burundi. Undrar hur många bollar det blir? Barn i Nya Elementars skola och även andra barngrupper kommer att inom ramen för ett litet projekt, kunna köpa och bidraga till dessa 75 kg. Inbjudan att vara med i projektet har gått till våra barns klasser och några andra grupper. Deltagandet är självklart helt frivilligt.

Fotbollar och hopprep är rättvist, de ger glädje och hopp till många.
Tack till Stadium Team Sales i Bromma!

Idén om fotbollar

Här på bilden syns Johan Andersson, idrottstränare och coach från Karlstad som tillsammans med ett gäng fotollsugna killar och lärare delar glädjen av en ny boll och nya sporttröjor. Denna glädje vill vi som gör resan till Burundi julen 2011 göra möjlig för fler. Idén kommer från Johan och hans familj som reste i Burundi årskiftet 2008/9.

Foto: Stefan Andersson


27 november

Några svar har kommit till oss från familjer som vill dela med sig ekonomiskt för inköp av bollar och hopprep till Burundi. Så här långt kan vi köpa 10 fotbollar, vi har fått fina leksaker och även lite kläder att ta med. Någon undrar kanske varför vi tar med saker och inte handlar i Burundi och stödjer den lokala produktionen. Tyvärr finns ingen lokal produktion, enligt de källor vi har, och därför tar vi med saker.

29 November

Idag har flera familjer hört av sig, en flicka ville ge två hopprep en pojke en boll och någon annan familj ville att vi skulle köpa flera bollar och rep. En mamma berättade att hon var i Kenya för några år sedan, och de såg så mycket fattigdom. Tänk att även pennor till skolbarn saknades där. Samma mamma sa att det känns bra att vi kan dela detta projekt för Burundi.

12 december 2011 - Nu är insamlingen klar

Vi har fått pengar, kläder, leksaker och även 32 fysiska fotbollar och 34 hopprep, dessa vägde tillsammans 16,7 kilo. En del av bollarna är det luft i så nu får vi en utmaning att tömma luften och förpacka dem! Idag gör vi även beställningen från Stadium Team Sales, det blir ytterligare 32 fotbollar, 24 hopprep och 34 bollpumpar.

Vi har räknat ut vikten på de totalt 64 bollarna, 58 hopprepen + 34 pumparna och det blir totalt 39 kg. Sen har vi alla kläderna och leksakerna... så nu har vi nog nått vår kvot på 75 kilo födelat på fyra kolli.

TACK TILL ALLA SOM GETT SÅ FINA GÅVOR SOM VI FÅR FÖRTROENDET ATT DELA MED OSS AV.

Burundiresan är en privat observationsresa, initerad av Anna-Carin och Henry Stålgren som arbetat i cirka 30 år i Centralafrika, främst i Burundi. Alla gåvor vi tagit emot är privata och allt vi fått, kommer att förmedlas direkt på plats. Att vi tar med saker beror på att det inte finns produktion av kläder och bollar i Burundi. Vi hoppas på detta sätt, med en hälsning från Sverige, ge barnen och ungdomarna lite glädje och även hopp att kämpa för en framtid med positiv utveckling för Burundi.


Sidan uppdaterad  2012-01-24