Du är här:Start > Reportage > Burundiresan

Burundi 25 dec 2011 - 14 januari 2012.

Resan i Burundi är avslutad. Intrycken, mötena och erfarenheterna är många. Välkommen att ta del av reportage från resan. På bilden nedan står fyra rektorer framför en mängd skolbarn. Rektorerna har fått två bollar, en bollpump och två hopprep var. Bilden togs i Mugara, Burundi 1 januari 2012. Klicka här för mer information om bollprojektet eller i vänsterspalten.

Framöver kommer fler reportage om hälso- och sjukvård,  människorna & omgivningen, människorna och rättigheterna och i vissa fall brist på de mänskliga rättigheterna och friheterna.

Två finklädda pojkar som varit i kyrkan i Mugara. Endast ett fåtal av innevånarna har tillgång till vatten i sitt hus, de flesta bär hem vattnet. 

En  cykeltaxi i Bujumbura. 

Dessa män som tagit emot bollarna och hopprepen, stod längs vägen och väntade på oss. Det var jullov och skolorna stängda. Helt plötsligt längs den röda, regnvåta bilvägen säger Henry Stålgren: "- Stanna bilen. Här står han som ska ta emot några bollar till skolorna i detta område." Kvinnan som står bakom barnen, hon blev så otroligt glad. Låt hennes glädje smitta av sig till dig som läser detta. För oss som fick ge bollarna är det en stor förmån att få se glädjen hos denna kvinna och barnen.  Tack till alla som gjorde bollprojektet möjligt.

Sidan uppdaterad 2012-01-25. Bilderna ovan tagna av M+D.Stålgren.