Du är här:Start > Reportage

 

Burundi

Följ med oss på ett besök till Burundi 25/12-2011 till 14/1-2012. Här finns reportage från förberedelser, resan, möten och om alla fotbollar och hopprep vi tog med oss från privata gåvogivare i Sverige.

 

Burundiresan är en privat observationsresa, initerad av Anna-Carin och Henry Stålgren som arbetat i cirka 30 år i Centralafrika, främst i Burundi. Resan ligger utanför företagets verksamhet. Däremot kommer resan att innebära att vi som reser kommer att möta många aspekter som finns inom rätten till hälsa frågor, såsom människorna i Burundis tillgång eller brist på  mat, vatten, bostad och sjukvård.

Bollarna och annat vi tog med kommer från barn och vuxna i Stockholmsregionen som delar och stödjer vårt bollprojekt. Vi har fått möjlighet att för insamlade medel köpa förmånligt på Stadium Team Sales i Bromma. Fotbollar och hopprep är rättvist, de ger glädje och hopp till många.  Klicka på rubrikerna i vänsterspalten för mer läsning. 

Burundi ligger i Centralafrika, det är ett land med 8 518 862 innevånare (2010). Landet gränsar mot Demokratiska Republiken Kongo, Rwanda, Tanzania samt Tanganika sjön. För mer landfakta läs Landguiden från Utrikespolitiska Institutet.

 

Sidan uppdaterad 120125.